Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelboelever hjälper i Lettland

OCKELBO
Nästa vecka åker några elever och ledare från Perslundaskolan med en ny hjälpsändning till Lettland.

Annons
Det är femte resan med hjälp till fattiga som elever på Perslundaskolan gör. Pengar till resorna kommer till stor del från överskottet på skoltidningen, En Spänn.
Perslundaskolans skoltidning blev häromåret utsedd till landets bästa. Bakom tidningen står ett 20-tal elever vid Perslundaskolan och läraren Ulf Gräsberg.
Tidningens policy är att överskottet ska gå till hjälpverksamhet och hittills har eleverna två gånger besökt ett hjälpcentrum i Estland, barnhem i Rumänien och nu blir det en andra resa till Lettland.
En resa till Fattiggatan i staden Saldos där hjälpsändningen kombineras med en studieresa med besök i skolor. Syftet är att eleverna ska få en insikt i andra barns vardag.
Vid besöket ska de bland annat träffa Renalda, en flicka de mötte vid sitt föra besök. Hon och hennes familj tillhör de riktigt fattiga och nu ska eleverna hjälpa dem både med pengar och förnödenheter.
Budgeten för resan ligger på 17 000 för fyra dagars bortovaro och det egna kapitalet täcker inte hela kostnaden.
Därför hoppas nu eleverna på alla hjälpsamma Ockelbobor. Den senaste tiden har även eleverna haft en kundvagn på Ica Ugglebo där kunderna kunnat skänka varor, främst blöjor som kan köpas till kraftigt rabatterat pris. Förutom pengar behövs hygienartiklar, blöjor och leksaker.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons