Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengarna sinar -badhus stänger

OCKELBO
Badhuset i Ockelbo stänger på helger och onsdagskvällar.
Det har utbildnings- och kulturnämnden beslutat.

Annons
Indragningen beräknas ge en besparing på drygt 400 000 kronor tack vare minskade personalkostnader.
Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet och skriver nu i en fråga till nämndens ordförande, Anna Schönning, att beslutet är märkligt och illa underbyggt.
- Det drabbar i första hand barnfamiljer i Ockelbo som inte har bil och som inte har råd att åka till Sandviken och Gävle för att bada, skriver vänsterpartiets Owe Hellberg.
Han menar att beslutet därmed drabbat de som har det sämst ställt. Han tycker också att det sänder konstiga signaler till barnfamiljer som eventuellt vill bosätta sig i Ockelbo.
Badhuset i Ockelbo kostar cirka tre miljoner kronor om året att driva men det tar också in intäkter på ungefär en miljon kronor.
- Märkligt nog så har inga beräkningar gjorts när det gäller intäktsbortfallet, vilket gör att den tänkta besparingen i själva verket helt kan raderas ut. Vad har kommunen då sparat kan man undra? skriver Owe Hellberg.
Han undrar bland annat hur stora intäkterna under 2002 på lördagar, söndagar och onsdagskvällar var totalt.
Statistik visar att helgerna är populära besöksdagar på badhuset.
Den veckodag som är mest populär besöksmässigt är tisdagar. Helgerna står för mellan 28-51 procent av månadens besök. I september förra året skedde till exempel 51 procent av besöken på helger.

KARIN BERGKVIST

Mer läsning

Annons