Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsman blir mäklare

/
  • Owe Hellberg tillsammans med Fastighetsbyråns chef Lena Rolander tror på en ljus framtid för fastighetsmarknaden i Ockelbo.
  • Irene Lyrberg kom till banken och passade på att smaka av kaffet, huset hade hon redan sålt, men hoppas att det ska gå bra för den förre riksdagsmannen Owe Hellberg.

Nu kan förre riksdagsmannen Owe Hellberg titulera sig fastighetsmäklare. Fastighetsbyrån har öppnat sin filial i Ockelbo med Hellberg som ansvarig mäklare.

Annons

Owe Hellberg är en välkänd profil i Ockelbo: kommunpolitiker, riksdagsman och i dag även ordförande i både basketklubben och teaterföreningen. Och nu går han in i en helt ny roll – fastighetsmäklarens.

Owe Hellberg fick som en följd av vänsterpartiets riksdagspolicy inte fortsätta efter sin tredje mandatperiod som tog slut 2006.

Han visste då vad han ville göra efter tiden som riksdagsman då han suttit i bostadsutskottet under många år. Han har bred kunskap i bostadsfrågor och banan låg utstakad.

– Jag började studera till mäklare redan i augusti innan jag lämnade riksdagen i oktober samma år, säger han.

Han tycker det är viktigt hur folk bor och ett fastighetsköp är en av livets största affärer. Tidigare hade Fastighetsbyrån en mäklare ett par dagar i veckan på plats i Ockelbo, men antalet affärer ökar och Lena Rolander, som förestår Fastighetsbyrån, anser att det krävs mäklare på plats på heltid.

– Det är en fråga om att ge bra service, men antalet affärer har också ökat kraftigt, säger hon.

Även om den tidigare köpruschen mattats något så är det fortsatt tryck i Ockelbo och priserna ökar hela tiden.

Hon tycker också att det är en miljöfråga då man slipper resorna mellan Sandviken och Ockelbo.

Filialen i Ockelbo är den andra då hon redan förra året öppnade en filial i Hofors.

Hon tror också att en mäklare på plats får fler att använda mäklare, något som påverkar priset positivt för säljarna. En undersökning visar att affärer genom mäklare i regel ger 30 procent högre pris.

Owe Hellberg ser sin roll som mäklare som ett konsumentskydd, där både säljare och köpare ska känna att det är en trygg affär.

– Sedan måste man ju vara ekonom, jurist och kurator och jag förstår att jobbet blir en livsstil då man inte har fasta arbetstider, säger han.

Fastighetsbyrån ligger i samma lokaler som Swedbank, men Lena Rolander tycker inte att det betyder något då Handelsbanken finns i samma hus

– Vi brukar inte rekommendera någon utan man ska diskutera med båda för att få bästa möjliga villkor, säger hon.

”Jag började studera till mäklare redan i augusti innan jag lämnade riksdagen i oktober samma år.”

Owe Hellberg, v

Mer läsning

Annons