Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara hjälpte Nafiseh in i klassen

/
  • Sara Berglund och Nafiseh Heidari har blivit bästisar i klass 7B. Sara har fått landshövdingens pris för att hon hjälper Nafiseh med svenska och engelska. Foto: Gun Wigh

Sara Berglund i klass 7B på Perslundaskolan fick häromdagen landshövdingens pris för att hon hjälpte Nafiseh Heidari att komma in i klassen.
– Nu är vi bästisar, säger Nafiseh Heidari.

Annons

Förra året gick Sara Berglund på Rabo skola och lärde då känna Nafiseh Heidari som kommer från Iran. När de sedan hamnade i samma klass började Sara hjälpa sin kamrat med både svenska och engelska.

– Jag såg till att hon fick meningarna rätt, säger hon.

Vänskapen mellan dem växte och Nafiseh Heidari menar att det är tack vare Sara som hon blivit så duktig i svenska. Kamratskapet har också gjort att Nafiseh Heidari haft mycket lättare att komma in i klassen.

– I dag är hon en av oss, säger tjejerna i klassen.

För sitt arbete nominerades Sara Berglund till landshövdingens pris av sin klasslärare, Solveig Svahn. Hon skrev i sin motivering att Sara Berglund var ett föredöme när det gäller att stå upp emot fördomar och på ett naturligt och fint sätt förklara allas lika värde.

Det var en överraskning för henne att hon fick pris för något hon såg som helt naturligt, att hjälpa en vän. Men Sara är riktigt glad för uppskattningen. Och för prispengarna, 5 000 kronor. Än vet hon inte riktigt vad hon ska använda pengarna till men en ny mobiltelefon hägrar då den gamla är utsliten.

– Sedan ska jag spara en del till senare, säger hon.

Mer läsning

Annons