Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjunde ballongmötet lockar

OCKELBO
I helgen arrangeras det sjunde ballongmötet i Ockelbo.

Annons
Evenemanget har blivit en tradition för landets ballongflygare sista helgen i juli. I år kommer åtta ballonger att finnas på herrgårdsängen intill Wij herrgård, och Tomas Grönberg som drog igång ballongmötet är nöjd.
- Vi lockar folk från hela Sverige. Två ballonger är från Gästrikland och även Hälsinglands enda finns på plats, säger han.

Eldklot

Ballongmötet startar egentligen redan på fredagsnatten. Vid midnatt blåses alla ballongerna upp och det är bäddat för ett riktigt skådespel. När luften eldas upp bildas stora eldklot som är i högsta rad spektakulärt i nattmörkret.
För Ockelbos konstnärer har också ballongmötet blivit en höjdpunkt. Varje år utses en konstnär som ska illustrera nästa års ballongmöte. I år är det textilkonstnärinnan Anneli Krantz och i samband med starten på lördagseftermiddagen offentliggörs nästa års konstnär.
- Den konstnären väljs ut av de tidigare som alla finns i Ockelbo Ballongkonstnärers Akademi, säger Tomas Grönberg.

Trollkarl

Ballongmötet har i år fått extra draghjälp av Gästriketurism som klassar evenemanget som ett av sina spetsprojekt.
Förutom möjlighet att se på ballongerna och kanske få en åktur upp i luften har ballongmötet blivit en riktig familjedag. Här finns också en trollkarl som ska roa barnen och musik för de lite äldre.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons