Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor stolthet på hemorten

Ockelbo kommun hissade i går flaggorna för den kungliga förlovningen. Stoltheten över att ortens egen Daniel Westling nu får sin kronprinsessa visste inga gränser.
– Vi vill önska dem båda lycka till i framtiden, säger kommunalrådet Magnus Jonsson.

Annons

Klockan är strax före två på tisdagen och ett 20-tal journalister trängs i entrén till kommunhuset i Ockelbo. Alla de stora riksmedierna är där: TT, SVT, DN ...

Beskedet som alla gått och väntat på har just kommit: Det blir en förlovning mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling, den ”vanlige” gymkillen från Ockelbo. Bröllopet går av stapeln nästa försommar.

Det är en något tagen Magnus Jonsson som tillsammans med kommunchefen Lars Sjödin tar emot pressuppbådet för att hålla en presskonferens.

– Vi tänkte börja med att gå igenom kommunstyrelsens föredragningslista, för det är väl därför ni alla har kommit? inleder Magnus Jonsson skämtsamt.

Men den här dagen får de vanliga rutinerna stå åt sidan för den stora nyheten.

– Vi känner naturligtvis en oerhörd stolthet. Men vi har inte planerat något speciellt firande eller att köra någon marknadsföringskampanj. Vi fortsätter som tidigare, säger Magnus Jonsson.

På frågan vad förlovningen betyder för Ockelbo som kommun svarar han att det naturligtvis hjälper till att sätta samhället på kartan ytterligare.

– Det kommer att skrivas och pratas om Ockelbo i positiva sammanhang. Förhoppningsvis får vi hit ännu fler turister, säger han.

Magnus Jonsson som är född 1972 är själv bara ett år äldre än Daniel Westling och gick en klass över honom i högstadiet på Perslundaskolan.

– Bilden jag minns är den som media redan visat: En oerhört idrottsintresserad kille, ambitiös och ordningssam och med full fokus på det han gör, säger Magnus Jonsson.

En av reportrarna frågar om kommunen nu kommer att resa en staty av Daniel Westling på torget.

– Näe, det har vi inte tänkt göra, svarar Magnus Jonsson.

Efter presskonferensen hissar kommunen flaggorna på torget inför alla fotografer.

Mer läsning

Annons