Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppståndelsen total i Ockelbo

/
  • Kommunen hissade flaggorna för Victoria och Daniel.
  • I huset på Marstrand i Ockelbo växte Daniel Westling upp, och där bor hans föräldrar. Och han gick högstadiet på Perslundaskolan.– Bara positivt för Ockelbo! sa Krister Larsson och satte upp flaggor.
  • – Det var väl ganska väntat. De har ju sällskapat länge nu,  sa Åke Sundqvist.
  • Andreas, Tomas, Lillemor och Gösta Röhlander var glada över förlovningen.– Daniel och Victoria passar bra ihop, sa Lillemor Röhlander.
  • Hannah Malmström och Klara Ekman jobbar för skoltidningen En Spänn som för några år sedan gjorde en exklusiv intervju med Daniel Westling.– Vi är inte vana vid det här enorma mediedrevet. Det har aldrig ringt så många journalister som i dag. Det är ingen tvekan om att det här är en stor händelse, inte bara för Ockelbo, utan även för regionen, Sverige och kanske hela Europa, säger kommunalrådet Magnus Jonsson.

Skoltidningen En Spänns reportrar hoppade in och jobbade extra på sportlovet. Torget fylldes med nyfikna människor. Och familjen Westlings hem på Smältvägen var återigen i centrum för allas blickar.
Det var en speciell dag i Ockelbo i går.

Annons

I närheten av kyrkan kommer familjen Röhlander åkandes på sparkstöttingar på väg in mot centrum. Det är Lillemor och Gösta, och deras numera utflyttade barn Andreas och Tomas som tillfälligt är på besök hos föräldrarna.

– Vi har inte bott här särskilt länge, bara ett år, men nu känner jag stolthet, säger Lillemor Röhlander om den kungliga förlovningen.

Familjen bodde tidigare i Stockholm. Den lantliga miljön fick dem att söka sig norröver.

– Innan Daniel blev ihop med Victoria visste vi knappt var Ockelbo låg, avslöjar Gösta Röhlander.

Ännu har de inte stött ihop med kronprinsessan i Ockelbo.

– Men Daniel satt bakom oss i kyrkan på midnattsmässan, säger Lillemor Röhlander.

De flesta som GD pratar med uttrycker sin glädje över att den blivande prinsen kommer från just Ockelbo.

– Det känns helt otroligt, hela samhället är i glädje. Det här är bara positivt för kommunen, vi blir ett namn på kartan, säger Krister Larsson som tror att antalet besökare på helgens vintermarknad nu kommer att slå rekord.

Flera av butikerna i centrum var i går nedringda av journalister som ville veta allt om Daniel Westling.

– Heltokigt! De har ringt hela dagen. Men jag kan inte säga något mer än någon annan, säger Tussen Formgren, optikerassistent och känd tyngdlyfterska som avslöjar att hon faktiskt lyft Daniel Westling en gång, för skoltidningen En Spänns räkning.

Perslundaskolans prisbelönta skoltidning lyckades för några år sedan som första och enda tidning i Sverige få en exklusiv intervju med Daniel Westling. Efter gårdagens förlovningsbesked var reportrarna inte sena med att rycka ut igen.

– Vi har egentligen sportlov, men vår lärare ringde och frågade om vi ville jobba, och det tycker vi är jättekul. Nu ska vi ner på torget och prata med folk, säger Klara Ekman som var ute tillsammans med Hannah Malmström.

På torget var uppståndelsen stor när journalister blandades med bybor. Ockelbobon Curt Andersson hade tagit med sig sin kamera för att dokumentera vad som hände.

– Det är roligt när tv, radio och tidningar är här. Jag tror att det här blir ett positivt avbräck i all negativ medierapportering om finanskris och varsel, säger han.

”Heltokigt! De har ringt hela dagen.”

Tussen Formgren

Om all uppståndelse

Mer läsning

Annons