Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väpnat rån mot bensinstation

GÄVLE
OK/Q8-macken i Ockelbo utsattes för väpnat rån på torsdagskvällen. Tre personer, en av dem beväpnad med ett föremål som personalen uppfattade som en pistol, deltog i rånet.

Annons
Trion tvingade åt sig pengar ur kassan och tog även cigarretter.
Överfallslarmet utlöstes av personalen klockan 21.20. De klarade sig från fysiska skador. Ett stort polisuppbåd från Gävle och Sandviken samt Hälsingland och Dalarna satte upp vägspärrar på en rad tänkbara flyktvägar.
Polisstationen i Ockelbo bemannades under kvällen som en följd av rånet. När det skett överfördes ansvaret för rånarjakten dit.
Rånarna sågs lämna bensinstationen i en mörkgrön eller svart bil som liknande en Ford Focus. En sådan bil stals på Brynäs i Gävle under natten mot torsdagen varför numret ropades ut till de bilar som deltog i rånarjakten.
Det utesluts dock inte att rånarbilen även kan ha varit Ford Mondeo möjligen en Renault-modell.
Polisen hade ännu sent på kvällen inte lyckats få fram några uppgifter om rånarnas flyktväg från bensinstationen. OK/Q8 ligger tämligen ensligt intill väg 272 strax söder om södra infarten till Ockelbo.
Strax innan rånet i Ockelbo kom det in larm om ett personrån på Norra Kopparslagargatan i Gävle. Några närmare uppgifter om byte eller om offret blev skadat på något vis gick inte att få från polisen i går kväll.
Det enda som är känt är att gärningsmannen är en yngre person med svenskt utseende som är lång och smal.

OLLE HILDINGSON

Mer läsning

Annons