Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

104 företag vädjar - bygg inte ut i Valbo

SANDVIKEN
Vi vädjar till kommunstyrelsen i Sandvikens kommun att avstyrka en ytterligare utbyggnad av Valbo Köpcentrum.

Annons
Så börjar ett brev från Sandvikens Stadsutveckling, en organisation med 104 företag, butiker och köpmän som medlemmar.
Brevet är en reaktion på att kommunalrådet Stefan Hedin vill att kommunstyrelsen ska säga ja till ett utbyggt Valbo köpcentrum. Något som Gefle Dagblad berättade om i går.

Överraskade
- Jag vet inte vad som ligger bakom hans beslut. Vi kan bara vara överraskade, säger Krister Söderberg, ordförande för Sandvikens Stadsutveckling.
Han förklarar att föreningen tycker likadant som Bygg- och miljönämnden, som är negativa till ett utbyggt Köpis. Bygg- och miljönämnden frågade också vad Stadsutveckling tyckte innan de skrev sitt remissyttrande.
Men att kommunalrådet och kommundirektören inte lyssnar på det örat är en tråkig signal, tycker Krister Söderberg.

Saknar stöd
- Vi borde säga nej i Sandviken bara för att markera att vi vill värna om det vi har. Det stödet saknas i det här brevet (Hedins brev). Om vi inte har stöd från kommunens ledning känns det väldigt arbetsamt inför framtiden, säger han.
Krister Söderberg är medveten om att Valbo Köpcentrums utbyggnad inte står och faller med vad Sandviken tycker. Det är Gävle som bestämmer. Men att Sandvikens politiker inte står på Sandvikens köpmäns sida är ändå trist.

Psykologiskt viktigt
- Jag tror att det är en psykologiskt viktig faktor för köpmännen. Det är det vi känner. Och jag hoppas att man kommer att gå på vår linje i kommunstyrelsen, säger han.

MAGNUS LUNDQUIST
026-27 75 98
magnus.lundquist_gd.se

Mer läsning

Annons