Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

116 tabletter gav 20 månaders fängelse

SANDVIKEN En 21-årig man från Ockelbo dömdes i går till fängelse i ett år och åtta månader för bland annat narkotikabrott. Han hade köpt 116 ectasytabletter för att sälja vidare.
21-åringen dömdes också för häleri. Eftersom han tidigare var dömd till skyddstillsyn förverkades den domen.

Annons
Mannen fick i mitten av december 176 ectasytabletter från en kontakt i Stockholm i syfte att sälja dem vidare. Han var utan jobb och hade sedan ett år missbrukat cannabis och kokain - men bara i liten omfattning, enligt honom själv. Han behövde pengar både till sitt missbruk och för att klara sig över jul- och nyårshelgen.

60 av de 176 tabletterna tog en kompis hand om för försäljning. När 21-åringen greps den 30 december hade han sålt 39 tabletter i omgångar till två personer och dessutom tagit några själv. Resten fanns kvar och hittades när polisen gjorde en husrannsakan.
Vid husrannsakan hittades också en tv-projektor, en så kallad kanon, och en dataskärm. Projektorn, värd 30 000, hade 21-åringen köpt för 2 000 och dataskärmen hade han betalt 100 kronor för. Mannen erkände att han visste att båda sakerna var stulna.
21-åringen var sedan tidigare dömd till skyddstillsyn för grovt rattfylleri, olovlig körning och smitning. Denna dom förverkades nu och togs med i bedömningen.

Ecstasy räknas som tung narkotika. Hade 21-åringen haft mer än 160 ectasytabletter hade det varit fråga om grovt narkotikabrott och då är minimistraffet två år.

Lotta Hildingson

Mer läsning

Annons