Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åringen har fått ett nytt hem

/

18-åringen som var placerad hos den före detta OG-ledaren har omplacerats.
– Beslutet togs som ett resultat av allt som hänt, säger Hans-Olov Frestadius, S, individ och familjeomsorgsnämndens ordförande.

Annons

Det har stormat en hel del kring socialtjänstens beslut att placera den 18-årige pojken hos den 40-årige mannen och hans familj. Efter att GD skrivit om att han gått med i Original Gansters, OG, kom socialtjänsten fram till att bostaden inte var lämpligt som familjehem.
18-åringen vädjade om att få bo kvar och när 40-åringen lämnade OG backade socialtjänsten. Man chefen för socialtjänstens ungdomsenhet betonade att mannens förtroendekapital var på upphällningen.
När 40-åringen greps den 30 januari för stämpling till mord agerade socialtjänsten på nytt. Nu har individ och familjeomsorgsnämndens ordförande Hans-Olov Frestadius beslutat att 18-åringen ska omplaceras.
Den unga mannen kommer att var knuten till kommunens ungdomsboende men han ska inte bo där. Socialtjänstens har också ordnat med en ny praktikplats åt honom eftersom han av förklarliga skäl inte kan fortsätta att praktisera hos 40-åringen.
Hans-Olov Frestadius tycker att socialtjänsten har gjort ett bra jobb.
– Det är lätt att ha synpunkter med facit på hand. Men med den information som de har haft så har de skött allt på ett mycket bra sätt, säger han.

Mer läsning

Annons