Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23-åring häktad för stöld

SANDVIKEN Den 23-årige man från Gävle som anhölls i lördags misstänkt för att ha stulit en lätt lastbil i Söderhamn häktades i går på flera punkter av Sandvikens tingsrätt.

Annons
I lördags greps 23-åringen i den stulna lastbilen tillsammans sin 17-åriga flickvän och en 34-årig man. De båda senare släpptes efter förhör.
För polisen berättade mannen att lastbilen var hans. Han hade nämligen lämnat in den, en LT 31:a, för ombyggnad. När han fick tillbaka den märkte han "inget särskilt". Trots att den under verkstadsbesöket förvandlats till en LT 45:a, alltså en helt annan modell än den han själv ägde.

Förutom misstanken om stöld häktades han på sannolika skäl misstänkt för häleri i samband med att han ska ha sålt stulen skrot till ett gotländskt företag i februari. Skrotet köpte han av en polsk bekant utan att veta att det var stulet, hävdar 23-åringen.
Dessutom misstänks han för att vid två tillfällen ha hotat en granne i Gävle som varit skyldig honom pengar. En gång ska han även ha misshandlat grannen på ett kafé, vilket 23-åringen också erkänner.
Johan Pihlblad

Mer läsning

Annons