Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

46-åringen släpptes – fortfarande misstänkt

46-åringen släpptes men är fortfarande misstänkt för människorov.
Han var den andre Sandviksbon som anhållits för Kjelle Blues försvinnande för att sedan försättas på fri fot.

Annons

– Den här utredningen kommer att ta tid, konstaterar åklagaren Mikael Hammarstrand.

Den 46-årige man som suttit anhållen i tre dygn för människorov släpptes i går från häktet. Han förhördes i drygt fyra timmar på torsdagskvällen och nekade då hela tiden till att han skulle ligga bakom Kjelle Blues försvinnande.

Enligt 46-åringens advokat Kaj Axlund var förhöret mycket uttömmande. Under utfrågningen tog polisen upp omständigheter som skulle kunna tyda på att 46-åringen hade med Kjelle Blues försvinnande att göra.

– Vilka omständigheter de nämnde kan jag inte gå in på men min klient hade godtagbara svar och förklaringar på polisens frågor, säger Kaj Axlund.

I går morse satte sig utredarna och förundersökningsledaren Mikael Hammarstrand ned och summerade vad som fanns i form av bevisning mot 46-åringen. Klockan nio hade de kommit fram till att bevisningen inte skulle räcka till att få mannen häktad för människorov. En halvtimme senare släpptes han ur häktet.

– Vi har värkt fram det här beslutet och det var inte lätt. Varför vi släppte honom vill jag inte gå in på men 46-åringen är inte avförd från utredningen och han är fortfarande misstänkt, säger Mikael Hammarstrand.

46-åringen var inte den förste personen som har varit anhållen för Kjell-Ove Anderssons försvinnande. Under hösten har ytterligare en man från Sandviken varit frihetsberövad för samma brottsrubricering.

Till skillnad från 46-åringen har den 32-årige mannen ett brottsligt förflutet. Han har dömts för grov stöld, olaga hot och narkotikabrott. Efter att ha förhörts i tre dagar beslutade åklagaren även den gången att den anhållne skulle försättas på fri fot.

– Inte heller 32-åringen är avförd från utredningen, säger Mikael Hammarstrand.

Utredarna på grova brott kommer nu att fortsätta sitt intensiva arbete med att få fram sanningen vad som har hänt Kjell-Ove Andersson. Enligt Christer Löw på roteln för grova brott finns det fortfarande många lösa trådar i utredningen som måste följas upp.

Ett reportageteam från TV3-programmet Efterlyst har besökt Sandviken och det finns ett färdigt inslag om Kjelle Blues sista dagar i livet. Programmet har inte sänts ännu vilket gör att polisen fortfarande hoppas på att få in nya tips om försvinnandet.

– Det finns mycket kvar att göra i den här utredningen, konstaterar Mikael Hammarstrand.

Mer läsning

Annons