Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Addici-anställda blir uppsagda

Merparten av de 70 anställda på tjänsteföretaget Addici i Sandviken blir av med jobben när Sandvik byter leverantör till Coor Service Management. Det står klart sedan alla anställda nu sökt om sina tjänster.

Annons

Addici sköter en rad tjänster för Sandviks räkning, bland annat byggnadsunderhåll, avfallshantering, bevakning, lokalvård, lunchrestaurang, växel och reception.

Avtalet löper ut den sista januari, och som GD berättat har Sandvik efter det valt att byta leverantör till Coor Service Management.

De två parterna har slutit ett femårsavtal. Vad som skulle hända med de 70 anställda på Addici har däremot varit oklart in i det sista.

Nu står det klart att endast ett tiotal av dem får fortsätta på sina nuvarande jobb hos den nye arbetsgivaren. Övrig personal är uppsagd av Addici.

De har fått söka om sina jobb hos Coor Service Management, men har konkurrerats ut av andra arbetssökande.

– Jag förstår att det är besvärligt för dem som inte får jobba kvar, men samtidigt är det viktigt att vi som företag kan leva upp till de förväntningar som vår uppdragsgivare Sandvik har på en förändrad och mer effektiv verksamhet, säger Hans Josefsson, affärsenhetschef på Coor Service Management.

Han anser inte att företaget hade kunnat ge de som tidigare jobbade på Addici förtur till jobben.

– Vi måste göra en öppen rekrytering och välja rätt kompetens för att kunna leva upp till de krav som kunden har, säger han.

Mats Paulssen, informationschef på Addici, vill inte kommentera Coors beslut.

– Det är svårt att sitta på läktaren och kommentera vilka affärsmässiga bedömningar ett annat företag gör. Vår stora förhoppning var att vi skulle få ett förnyat kontrakt, vilket vi tyvärr inte fick. Då hade vi inget annat val än att göra verklighet av tidigare lagda varsel, säger han.

Mer läsning

Annons