Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alice, 85, högg tag i tjuven

/
  • – Jag tog tag i båda överarmarna och höll fast. Men hon slet sig loss.Alice Hedblom, 85, blev inte rädd, bara arg, när en ung kvinna försökte öppna hennes väska.

Alice Hedblom, 85, upptäckte hur en hand försökte öppna blixtlåset på hennes väska. Blixtsnabbt vände hon sig om och greppade tag i en ung flicka.
– Jag högg tag i båda överarmarna och höll hårt men orkade inte hålla fast, säger hon. Jag blev så arg.

Annons

Alice Hedblom stod inne på Lindex och tittade på barnkläder någon gång efter elva i onsdags. Hon hade lagt märke till två kvinnor, den ena ganska ung, som gick runt och tittade i butiken.

Själv höll hon i en barntröja och tittade ner lite när hon plötsligt såg en hand vid sin väska.

– Jag såg fingret och tummen där vid dragkedjan, säger hon och visar precis hur hon hade väskan hängd snett över hals och axel och med öppningen in mot kroppen. Jag brukar inte bli arg, men nu.

Alice Hedblom högg tag om överarmarna på kvinnan och försökte hålla fast. Men hon hade en tjock dunjacka och kunde slita sig loss. Båda kvinnorna försvann springande ut på Köpmangatan.

– Jag började springa efter, men gav upp. Jag har ju opererat bägge höfterna, säger hon lite urskuldande.

I stället skrek hon högt ”ta fast tjuven”, men ingen reagerade.

– Det var synd att jag inte hade mobilen med mig. Då hade jag kunnat ta en bild av dem när de sprang i väg.

Ingen i butiken upptäckte tydligen vad som hände. När de båda kvinnorna försvunnit gick Alice Hedblom tillbaka och köpte de barnkläder hon tittat ut. Hon berättade då för personalen i kassan vad som hänt.

Väl hemma ringde hon polisen och anmälde händelsen. Två polismän kom och tog upp hennes anmälan.

– Jag är ändå rätt nöjd, säger hon. Jag skrämde henne rejält.

Alice Hedblom berättar att hennes barn är stolta över henne. Hennes svärdotter konstaterade: ”Gud vilken svärmor jag har.”

De båda kvinnorna var svartklädda och hade mörkt hår. Den ena var mellan 15 och 20 år och hade håret i hästsvans. Det var hon som försökte öppna väskan. Den andra var mellan 30 och 40 år. Enligt Alice Hedblom kan de båda antingen vara systrar eller mor och dotter.

Mer läsning

Annons