Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla bussar går till Resecentrum

SANDVIKEN Arbetet med att färdigställa nya Resecentrum vid järnvägsstationen pågår.
Samtidigt avslöjar kommunens kommunikationsenhet vilka förändringar som blir aktuella när nya linjenätet startar den13 juni.

Annons
Alla busslinjer kommer att angöra nya Resecentrum, både bussarna från Gävle och Hofors plus all lokal busstrafik.
- Trafiken till övriga orter i kommunen kommer självklart också att förändras, menar Mattias Andersson, kommunens kommunikationschef. I och med Resecentrum kommer det inte att bli långa avstånd för resenärerna när de ska byta bussar.
Sammanlagt blir det fyra stadslinjer. Linje 11 som går från Resecentrum, via centrum, Sandbacka Park till Västanbyn och Östanbyn. Linje 13 som går från Resecentrum till centrum, Barrsätra, Vallhov, Norrsätra, centrum och Resecentrum.

Linje 14 går från Resecentrum till sjukhuset, Björksätra och Björksätra Mitt. Den kombineras med en ny linje 17 som går samma rutt, men fortsätter ut till Stensätra.
- Vi satsar på en mer regelbundenhet när det gäller tider, säger Mattias Andersson. Det blir till exempel inga fler turer till Sandbacka Park utan bussen som går dit kör var 30:e minut.

Det satsas också extra hårt på ungdomen för att de ska kunna komma hem på kvällar och nätter.
- Vi ska ha en busslinje under helgerna som inväntar den sena bussen från Gävle, förklarar Mattias Andersson. Den ska sedan gå från Resecentrum och runt Björksätra, Vallhov, Norrsätra och sedan norrut mot Västanbyn och Högbo.
Vanliga kvällar kommer sista ungdomsturen att köras 23.30.

Jörgen Larsson

Mer läsning

Annons