Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt under ett tak

/
  • Med en riktig ”kärringknut” knöts myndigheterna symboliskt samman av Lena Haglund, Skatteverket, Eva Ahlner Liljedahl, försäkringskassan, och Charlotte Humling, Arbetsförmedlingen.

Nu finns Skatteverket och försäkringskassan i samma lokaler som Arbetsförmedlingen. Ett sätt att göra det enklare för kunden.

Annons

– Det är vårt första gemensamma kontor. Tillsammans kan vi ge bra service med hög kompetens, säger Eva Ahlner Liljedahl på försäkringskassan.

En av fördelarna med att gå samman är att servicekontoret kan hålla öppet alla dagar, en tydlig förbättring då Försäkringskassan tidigare bara haft öppet två dagar i veckan.

Åsa Rohdin på Skatteverket och Margareta Gaude på försäkringskassan ska arbeta ihop i det nya kontoret. De har båda utbildats på den andras område för att gemensamt möta kundernas frågor. De kan erbjuda hjälp med allmän information och stöd för den som behöver göra ansökningar av skilda slag. Men även hjälpa besökaren att använda de självbetjäningstjänster som finns.

– Visst är det en fördel att jobba tillsammans. Många frågor hör ihop, säger de.

De beräknar att få mellan 300 och 400 besökare i veckan, med en extra anstormning i samband med deklaration och när bostadsbidragen ska sökas.

Jörgen Ekdahl, enhetschef vid försäkringskassan, menar att någon riktig back up inte finns om båda blir sjuka. Men besökaren ska aldrig möta tomma stolar, utan då täcks arbetet av andra handläggare.

Mer läsning

Annons