Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amfetamin i bilengav 49-åring fängelse

I mannens bil och tidigare hem hittades över 600 gram amfetamin. I går dömdes han till fängelse i tre år och sex månader.

Annons

Polisen hade spanat mot 49-åringen från Sandviken eftersom det fanns misstankar om att han sålde narkotika i Gästrikland. När hans bil stoppades hittade polisen drygt 200 gram amfetamin i bilen. Där fanns också en pistol, ammunition, knogjärn och kniv.

I bilen åkte också en 31-årig kvinna, som gömde magasinet med patroner.

Samtidigt stoppades en annan bil i Valbo. I den fanns en 31-årig västeråsare och en 37-årig kvinna från Solna. I den bilen fanns det ytterligare 90 gram amfetamin, som visade sig komma från 49-åringens parti. Enligt 49-åringen var bilarna på väg till Borlänge, men sedan ändrades mötesplatsen till Hofors.

31-åringen erkände att det amfetamin som hittades i bilen var hans. Polisen hittade också drygt 300 gram i ett garage i närheten av 49-åringens ex-sambos bostad. En plats som många har tillgång till enligt 49-åringen, som också varit där några dagar innan han greps.

Tingsrätten konstaterar i sin dom att bevisningen inte räcker för att fälla honom för just det fyndet.

Däremot döms han för fynden i bilen och för att ha sålt 90 gram till 31-åringen, som även han döms till fängelse för narkotikabrott.

Straffet för 31-åringen blev fängelse i ett år och sex månader. De båda kvinnorna döms till skyddstillsyn, respektive kontraktsvård.

Mer läsning

Annons