Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhållen anmälde sig själv

SANDVIKEN Ytterligare en man har nu anhållits för utpressningsförsöket mot en ung man i Sandviken.
26-åringen, som tidigare har förekommit i ett utpressningsmål, var anhållen i sin frånvaro.
I förrgår dök han upp vid polisstationen i Sandviken.

Annons
Det var på nyårsafton som en man i 20-årsåldern fick besök av ett gäng som försökte få honom att betala en skuld. Enligt åklagaren krävde männen att få tusentals kronor från den unge mannen. I samband med besöket ska offret också ha misshandlats av besökarna.

Den unge mannen har i polisförhör berättat att han inte var skyldig männen några pengar. Eftersom han inte ville betala ska besökarna ha gett honom ett alternativ. I stället för pengar erbjöds han att ge dem uppgifter om en annan person. Uppgifter som enligt uppgift skulle kunna användas i utpressningssyfte.
Den 2 januari greps och anhölls en 27-årig man som misstänkt för försök till utpressning. Han sitter nu häktad i väntan på ett åtal. Polisen har sökt efter de andra gärningsmännen som misstänks för att ha deltagit i utpressningsförsöket. En av dem, en 26-årig man, anhölls samtidigt med 27-åringen i sin frånvaro.
I går dök han självmant upp på Sandvikens polisstation. Han greps omgående och har nu anhållits av åklagaren Peter Helsing.
Polisen söker ytterligare en man som misstänks ha närvarat vid utpressningsförsöket.

26-åringen och 27-åringen deltog båda vid ett annat utpressningsförsök i januari för två år sedan. Då besökte de tillsammans med en 23-årig man en privatperson i Järbo. Under besöket misshandlades Järbobon av 23-åringen som även krävde att mannen skulle ge honom 10 000 kronor.
23-åringen dömdes till tio månaders fängelse för misshandel, utpressning, olaga hot och övergrepp i rättssak. 26-åringen och 27-åringen åtalades för misshandel eftersom de enligt åklagaren stöttat 23-åringen genom sin närvaro. De friades dock av Gävle tingsrätt.
Båda två är kända för polisen sedan tidigare. 26-åringen har bland annat dömts för narkotikabrott.

Mer läsning

Annons