Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badskarivas

Snart försvinner det igenbommade bassängbadet i Kungsgården för gott.
Sedan anläggningen stängdes för några år sedan har den stått oanvänd och utsatts för skadegörelse. Nu är förslaget att badet ska rivas.

Annons

Det har varit många turer runt badet vid Sportcentrum i Kungsgården. Flera gånger har anläggningen varit nedläggningshotad, men räddats i sista stund.

Inför sommaren 2005 beslutade kommunpolitikerna dock en gång för alla att badet skulle stängas. Det fanns inte pengar till de investeringar som behövde göras.

Trots det har diskussionen fortsatt om huruvida det är möjligt att öppna anläggningen igen.

Men nu föreslår kommunen rivning av badet, som förutom en stor 25-metersbassäng består av en mindre plaskpool.

Det skulle kosta minst tre miljoner kronor att rusta och sätta anläggningen i drift igen. Kultur- och fritidsförvaltningen har meddelat att det inte finns några planer på att avsätta de pengarna.

Under åren som anläggningen stått oanvänd har den utsatts för en hel del skadegörelse. Enligt kommunen finns det risk för att olyckor inträffar, eftersom den stora bassängen hela tiden måste vara full med vatten för att inte grundvattnet ska trycka in botten.

I förslaget till tekniska utskottet framhålls också att det numera går bra att bada på annat håll i Kungsgården, sedan upprustningen av naturbadet i Korsika påbörjades förra sommaren. Badplatsen är klassad som allmän och sköts av kommunen.

Mer läsning

Annons