Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bangar Skifs i år också?

Om fem månader är det klart för jazzfestivalen Bangen.
Men några artister har ännu inte programsättaren Åke Björänge fått tag i.

Annons

– I år blir vi sena med att få ihop programmet. Visserligen har jag kontakt med ett flertal artister, men det har ännu inte kommit så långt att det är dags att skriva kontrakt.

Årets upplaga av Bangen blir den 18:e som Åke Björänge ordnar artister till. Enligt honom är det viktigt att få de rätta ”dragarna”. Artister som kan locka lite extra publik till festivalen i Högbo.

– Som vanligt försöker jag få Björn Skifts att komma till Bangen. Det är väl den svenska artist som jag helst vill få hit. Björn är otroligt duktig och klarar av det mesta, förklarar Björänge.

Nu brukar det vara svårt att få loss Björn Skifts under sommarhalvåret. Troligtvis är det hängmattan som hägrar mera.

Tidigare har Björänge hållit i alla trådarna kring Bangen. Men det ansvaret lyfter han nu över på Arne Anderstedt, platschef på Högbo bruk.

– Meningen är att jag ska hjälpa till med att dra igång arrangemanget. Sponsorer ska kontaktas och det är flera andra detaljer som Anderstedt vill ha hjälp med, menar Åke.

Fjolårets succé med satsningen på barnprogram slog väl ut. Då kom Amy Diamond och henne gillar de yngre.

– Samtidigt är det bra att få Metall och de andra fackföreningarna med i bilden. Så på sikt kan det här bli en en perfekt helg för alla åldrar och det är dit vi strävar, avslutar Åke Björänge.

Mer läsning

Annons