Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara män vill bli teknisk chef

/
  • Den som blir teknisk chef i Sandvikens kommun får även ansvar för Sandbacka Park.

Det ser ut att bli en man som efterträder Cristina Andersson i den tunga rollen som teknisk chef i Sandvikens kommun. Av de åtta personer som hade sökt jobbet när ansökningstiden gick ut i går är samtliga män.

Annons

Den sista oktober slutade Cristina Andersson som chef för kommunens tekniska kontor och gick vidare till en tjänst som affärsområdeschef inom Sandvikenhus.

I väntan på att hennes efterträdare ska rekryteras har kommundirektören Svante W Nordh även tagit på sig rollen som teknisk chef.

Det var i går sista dagen att söka den utannonserade tjänsten. Vid lunchtid hade totalt åtta ansökningar kommit in till rekryteringsbolaget Manpower som sköter anställningsprocessen åt kommunen. Fler ansökningar väntades också under eftermiddagen och kvällen.

Att döma av ansökningarna ser det ut att bli en man som får det tunga uppdraget med ägaransvar för kommunens mark och fastigheter.

Cristina Andersson har fungerat som spindeln i nätet i flera stora kommunala ärenden som försäljningen av Gysinge Bruk och Strandbaden samt ombyggnationen av Hammargymnasiet till lokaler för kulturskolan och vuxenutbildningen.

Tekniska kontoret har även hand om Sandbacka Park, och planerar och samordnar kommunala investeringar.

Bland de sökande till jobbet finns Sollefteåbon Hans-Erik Olofsson, teknisk chef inom Krisberedskapsmyndigheten, Gävlebon Gerth Axner, som tidigare jobbat som bland annat IT-chef vid Hudiksvalls sjukhus och även är aktiv politiker inom Junilistan i Gävleborg, samt Sten-Inge Norrman, tidigare hemtjänstschef i Halmstads kommun.

Övriga kandidater är Abdal Salam Ibrahim, Kent Malmström, Rolf Ekström, Per Brynte och Olle Stenberg.

Rekryteringsbolaget kommer nu att göra en första urvalsprocess och intervjua intressanta personer. Kommunens förhoppning är att ha en ny teknisk chef på plats i början av nästa år.

Mer läsning

Annons