Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil genom isen på Storsjön?

En bil har troligen gått genom isen på Storsjön utanför Årsunda.
Två personers fotspår leder från vaken.

Annons

En bil har troligen kört ner i en isvak mellan 800 och 1 000 meter utanför Strandbaden i Årsunda. Efter att räddningstjänsten varit på plats kunde den konstatera att bilen i så fall ligger på fyra till fem meters djup och att det fanns fotspår som leder från vaken.

–  Det fanns spår från två personer som tagit sig ur bilen. Troligen har olyckan hänt under natten, säger Jan-Olov Nyman, inre befäl på räddningstjänsten.

En person har gått med skor och en utan. Eftersom man inte misstänker att någon fanns kvar i bilen när den sjönk, har räddningstjänsten avbrutit arbetet på platsen.

– För oss är det ett avslutat fall. Nu får polisen ta över, säger Jan-Olov Nyman.

Larmet om olyckan kom vid 13-tiden i går måndag från en person som bor i närheten. Räddningstjänsten har inte kunnat se bilen eftersom den i så fall ligger på för stort djup.

Polisen kommer i dag att se till att någon dyker ner och ser om det finns någon bil där, om det finns någon kvar i den, i vilket skick den är och vem som är ägaren.

Polisen ska se om det är en av de bilar som anmälts stulen.

Polisen har också fått påringningar om buskörningar på sjön under natten till lördagen och under lördagen.

Några dykningar var inte aktuella under gårdagen eftersom det inte fanns chans att hitta någon vid liv och ingen anmälts saknad.

Bilen kommer troligen inte att bärgas eftersom isen inte håller och eventuella läckage bedöms vara begränsade.

Mer läsning

Annons