Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil kolliderade med häst

/
  • Foto: JOHAN PIHLBLAD Trafikolycka. Kollisionen mellan en häst och en bil på Järbovägen blev så kraftig att bilens front och tak fick rejäla skador.

JÄDERFORS
En kvinnlig bilförare i 60-årsåldern kolliderade med en häst på Järbovägen strax söder om Jäderfors vid 17-tiden i går.

Annons
Plötsligt kom tre hästar i full galopp mot henne i oktobermörkret. Kvinnan, som körde sin bil i riktning mot Sandviken, lyckades inte väja för alla tre. Kollisionen med en av hästarna blev så kraftig att bilens front och tak fick rejäla skador.

Ambulans
När ambulans och räddningstjänst kom till platsen kunde kvinnan hjälpas ur bilen och föras till sjukhus. Vilka skador hon ådrog sig var ännu oklart i går kväll.
En man, som körde bilen bakom kvinnan, berättar hur hästen slängdes ner i diket. Sedan kom den på benen och sprang in i skogen. De andra två hästarna fortsatte i full karriär i riktning mot Jäderfors.
Mannen och flera förare bakom honom fick parera för att undvika fler kollisioner. En stund senare kom hästarna tillbaka igen i full galopp innan de försvann, berättar föraren.
Den skadade hästen hittades senare en bit in i skogen. Veterinär kom till platsen. Det var i går ännu osäkert om hästen skulle behöva avlivas.
JOHAN PIHLBLAD
026- 27 75 92
johan.pihlblad@gd.se

Mer läsning

Annons