Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bingorånare begärs häktade

Två unga män, 16 och 19 år gamla, har begärts häktade för rånet mot Bingohallen i Sandviken.
Båda två är bosatta i Malmö och är tidigare ostraffade.

Annons

Den 26 oktober stormade tre maskerade män in på Bingohallen i Sandviken. I händerna hade de något som liknade k-pistar vilket gjorde personalen och det 30-tal spelare som befann sig i lokalen mycket rädda och uppskakade.

Rånarna tvingade ner sina offer på marken och slet sedan åt sig personalens förkläden där vinstkassorna fanns innan de försvann till fots med ett byte på några tusenlappar. Rånet såg länge ut att förbli ouppklarat men i fredags anhölls två personer för rån.

Nu har åklagaren Mikael Hammarstrand begärt två män, 16 och 19 år gamla, häktade för rånet. De är skrivna i Malmö vilket talar mot att pojkarna skulle ligga bakom rånet eftersom båda två är skrivna i Malmö. Rånarna visade nämligen prov på mycket god lokalkänne när de valde sin flyktväg. Men en av pojkarna har tidigare bott i Sandviken. Båda två är misstänkta på sannolika skäl vilket är den starkare misstankegraden. Enligt polisen är en av männen känd av polisen sedan tidigare men ingen av de två har tidigare dömts för brott.

Polisen söker fortfarande efter en tredje man som ska ha deltagit vid rånet.

Mer läsning

Annons