Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bronsmacka från Sandviken

/

På torsdagen avgjordes Mack-SM i Stockholm. Malin Larsson från Sandviken var en av de åtta deltagarna. Hennes macka, "Chèvre Italia" räckte till en bronsmedalj.

– Det känns jättebra, säger hon strax efter prisutdelningen.

Annons

Det breddes mackor i parti och minut på Stockholmsmässan under torsdagen. En av dem var Malin Larsson som tävlade med sin macka "Chèvre Italia" en skapelse hon har komponerat utifrån sig själv.

– Jag funderade på vad jag tycker om och då kom parmaskinkan och sedan tänkte jag på vad som passar till den, eftersom att det är rätt salt tänkte jag på fikonchutney och till det passar en krämig chevréost, jag gillar det, säger hon.

20-åriga Malin Larsson jobbar till vardags som kallskänka på Hansens Café & Bageri i Sandviken. Det var hennes chef som tyckte att hon skulle ställa upp i tävlingen som hölls på Stockholmsmässan.

– Chefen tyckte att jag skulle ställa upp och jag sa ja på en gång. Det är en upplevelse och erfarenhet.

Tävlingen gick ut på att göra 20 mackor på 45 minuter och presentera för en jury, där bland andra den kända tv kocken Tommy Myllymäki och Johan Sandelin som vann OS-guld med kocklandslaget tidigare i år, ingick.

– Det kändes jättekul att de bedöma mina mackor, inte alls nervöst.

Från och med måndag kan hungriga sandvikbor testa mackan på Hansens Café & Bageri.

Mer läsning

Annons