Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brutalt rånade i Sandvikens centrum

SANDVIKEN Två män rånades brutalt i centrala Sandviken i lördags natt.Bägge slogs ner av okända män på väg hem från krogen. Inget tyder på att rånen har med varandra att göra, enligt polisen.

Annons
En 47-årig man var ensam på väg hem från en julfest vid ettiden på natten när han mötte tre eller fyra personer. De stoppade honom och frågade om han hade några cigarretter. Han svarade att han inte hade några.
- Då bara small det, har han berättat för polisen.
Han föll till marken och männen stal hans plånbok. 3000-4000 kronor fanns i den, enligt 47-åringen. Med en fläskläpp och skador på tänderna kunde han sedan ta sig hem.
Enligt honom själv var han så berusad att han knappt minns något av rånet, berättar polisen. Han minns inte exakt var det inträffade. Han har heller inte kunnat ge några signalement på gärningsmännen.
Ett par timmar senare samma natt råkade en 22-årig man ut för en liknande händelse. På Odengatan mötte han två män som slog ner honom och stal hans mobiltelefon, halsband och plånbok. I plånboken fanns 1 700 kronor, enligt 22-åringen. Av misshandeln fick han skador i ansiktet, värk i käken och skrapsår på ena handen. För polisen har han givit ett signalement på en man, 20-24 år, med sydländskt utseende, spretigt mörkt hår och mörk dunjacka.
Polisen har ännu inga spår efter rånarna.

Johan Pihlblad
026- 27 75 92
johan.pihlblad@gd.se


Mer läsning

Annons