Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggstiltje på Tunaområdet

/
  • Den ekonomiska krisen och vintern har lagt en kall hand över hela Tunaområdet där all verksamhet ligger nere

Vintern och den ekonomiska krisen har lagt sin kalla hand över Tunaområdet. Industriområdet där kommunen vill samla teknikföretag och locka till nyetableringar.

Annons

Det är brist på färdiga områden för industrietableringar i Sandviken.

Därför satsade kommunen på Tunaområdet där man gör infrastrukturen med gator och anslutningar klar så att företagen sedan kan bygga lokaler anpassade för det egna behovet.

I första hand är området tänkt för företag inom tillverkning, logistik och montering.

Förra året pågick arbetet för att färdigställa det nya industriområdet, men i dag ligger verksamheten nere.

Ett av de företag som visade intresse och räknade med en etablering på området snarast var Cibes lift. Men planerna har skrinlagts, uppger kommunens näringslivschef Mickael Norell.

– Behovet finns kvar, men de har svårt med finansieringen, säger han.

Det finns även andra företag som visat intresse, men i nuläget med den ekonomiska krisen så kan det dröja innan området utnyttjas.

Han påpekar att satsningen är en framtidsfråga och de miljoner som satsats är väl använda pengar.

– Det är en lång process att få området klart med etableringar, men på sikt en bra investering, säger han.

För Tunaområdet har kommunen lagt fast en policy vad gäller företagens inriktning. Men Mickael Norell är inte främmande för att bredda inriktningen till att även företag som inte direkt passar in i profilen kan få etablera sig för att området ska utnyttjas fullt ut.

Samtidigt vet han att skulle det bli rusning efter industritomter finns inte så stora valmöjligheter då kommunen bara har ett par tomter på Högbacken och i Lövbacken.

Två områden som byggs ut av privata intressenter är Mosaiken som ägs av B J Markbyggnads AB och nu senast Bredmossen där Carls Invest köper ytterligare mark för den etablering som Swebus gör i Sandviken.

Mer läsning

Annons