Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cheferna på Sandvik behåller sina bonusar

Över 1 500 anställda på Sandvik har hittills varslats om uppsägning. Metallfacket är redo att gå ner i lön och arbetstid för att få ha kvar jobben. Men toppcheferna behåller sina bonusar.
– Provocerande, säger fackrepresentanten Tomas Kärnström i Sandviken.

Annons

På Sandvik får direktörerna dels en fast lön, dels en så kallad rörlig lön. Den rörliga lönen baseras på företagets resultat samt på individuell måluppfyllelse. Som högst kan den rörliga lönen bli 75 procent av den fasta lönen.

Sandviks vd Lars Pettersson tjänade exempelvis 10,5 miljoner kronor i fast lön 2007, inlösta optioner och förmåner som bil och bostad inräknade. Utöver det fick han även en rörlig lön på 5,8 miljoner kronor.

Informationschefen Anders Wallin vill inte kalla den rörliga lönen för bonus, trots att det handlar om en ekonomisk kompensation för väl utfört arbete.

– Ordet bonus leder människors tankar fel. Det handlar inte om godtyckliga gratulationer för att någon gjort ett bra jobb. Vårt system bygger på en objektiv modell baserad på fakta. Ju sämre resultat, desto lägre rörlig lön. Det har aktieägarna varit med och godkänt, säger han.

Men de rörliga lönerna sticker i ögonen. Tomas Kärnström är IF Metalls representant i Sandviks styrelse. Han har svårt att se att bonusarna skulle få cheferna att jobba bättre.

– Om de får utfall på sina bonusar även efter 2009 så är det ett sjukt system. Det skulle vara oerhört provocerande i den varselsituation som råder. Man ska väl ha bonusar bara om företagen går bra, säger han.

Borde direktörerna avstå från sina bonusar?

– Det är en samvetsfråga som är upp till dem att avgöra, svarar Tomas Kärnström.

Sedan i höstas har Sandvik varslat över 1 500 anställda i Sverige, varav två tredjedelar i Sandviken.

Förra veckan slöt IF Metall centralt en historisk uppgörelse med arbetsgivarna om att gå med på sänkt arbetstid och därmed sänkt lön i ett försök att slippa varsel. Från Sandviks sida har både Metallfacket och företagsledningen ställt sig positiva till möjligheten.

Men direktörerna har inga planer på att slopa sina egna bonusar.

– Bara för att någon chef avstår från sin lön så räddar det inte orderingången eller skapar fler arbetsuppgifter, säger Anders Wallin.

Han påpekar att det försämrade resultatet ändå kommer att dra ner direktörernas bonusar ”kraftigt”.

– Cheferna kommer procentuellt sett att förlora mer än arbetstagarna, säger han.

Även Peter Gossas, Anders Thelin och Lars Josefsson som är chefer över de tre affärsområdena Materials Technology, Tooling samt Mining and Construction får miljonbonusar. Tillsammans med ekonomidirektören Per Nordberg samt vice vd Peter Larson fick de 2007 sammanlagt 14,1 miljoner kronor i rörlig lön.

Mer läsning

Annons