Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Curlinghall i Högbo?

/
  • En curlinghall och en stor sommarveranda står överst på Göran Cronwalls önskelista. Foto: Gun Wigh

SANDVIKEN En curlinghall i anslutning till Högbo Brukshotell?
- Det skulle vara perfekt och vi skulle bli det enda konferenshotellet i Sverige med en curlinghall, säger vd Göran Cronwall.
- Vi har diskuterat planerna, men om och när det kan bli aktuellt är inte klart än.

Annons
Högbo Brukshotell, eller Park Inn som det numera heter, fortsätter sin satsning i en alltmer hårdnande konkurrens. Renovering av elva hotellstugor med åtta bäddar i varje har börjat.
- Vi byter golv och fräschar upp rummen. Det har inte blivit gjort sedan stugorna byggdes 1990, säger Göran Cronwall.
- Ska Högbo vara med i konkurrensen om kunderna måste vi renovera och förändra. Nu gör vi så kallade connectingroom så att det finns en dörr mellan två rum. Det tyder att det blir familjevänligt för gästerna, förklarar Göran Cronwall.

- Allt som allt går renoveringen på närmare 500 000 kronor.
Att satsa på en inomhusbana för curling har länge varit en dröm för Göran Cronwall och hans personal. Sporten är populär och det finns många i Sandviken som regelbundet åker till Gävle för att spela i Gästriklands enda curlinghall.
- Vi har hur mycket utrymme som helst för att bygga en curlinghall. Ska vi också lansera Högbo som en vintersportplats med bland annat skidåkning och skidskytte är curlinghall nästa steg.
Men Göran Cronwall tänker längre fram i tiden.
- Varför inte bygga bandycentrum här i Högbo. Vi har allt - utrymme för arenan, parkeringsplatser och bra till- och frånvägar, siar han.

- Visserligen är det här bara mina egna tankar, men helt otänkbart är det väl inte. Det gäller att utveckla verksamheten och i dag har vi våra kunder inom en radie på 20 mil.
Mer på Cronwalls önskelista är en rejäl sommarveranda i direkt anslutning till restaurangen.
- Här har jag redan framfört mina planer till anläggningsansvarige Arne Anderstedt och jag hoppas verkligen att det kan bli av. Verandan skulle lätt kunna byggas på några veckor, anser Göran Cronwall.
Sandvikens kommun äger fortfarande Högbo Brukshotell. Park Inn arrenderar och har en omsättningsbaserad hyra. Ju mer pengar som kommer in ju mer pengar får kommunen.

Jörgen Larsson
026-15 96 22
jorgen.larsson@gd.se

Mer läsning

Annons