Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir konstgräsplan på Jernvallen - men var?

SANDVIKENKommunstyrelsen klubbade i tisdags igenom beslutet - det blir en konstgräsplan på Jernvallen.Men var den ska ligga är inte bestämt.

Annons
- Det finns två klara alternativ, bägge har sina för- och nackdelar, säger Leif Larsson, ordförande i Sandvikens IF.

Helt klart till 100 procent är det inte riktigt, det formella beslutet fattas vid kommunfullmäktige 1 december. Men allt pekar på att det nu blir en uppvärmd konstgräsplan på Jernvallen. För det är där den ska ligga, tidigare planer på Norra ip är skrotade.

Nu ska föreningarna rådfrågas så att konstgräsplanen hamnar på bästa tänkbara plats. Och det finns alternativ. Ett av dem är träningsplanen som ligger vid stora grusparkeringen.
- Fördelen är att det i dag är den sämsta av gräsplanerna, då finns det en god tanke att lägga den där. Nackdelarna är att det inte finns läktare eller ljus om man nu måste flytta någon match från a-planen, säger Leif Larsson.
Det andra huvudalternativet är att lägga konstgräsplanen där a-planen i dag ligger.
- Då får man ju både läktare och ljus. Men då är det noga med hur länge bygget pågår. Vi måste ju ha en hemmaplan att spela på nästa säsong.
Egentligen finns det även ett tredje alternativ, ett som inte är lika hett som de två övriga och det är att lägga planen bakom bandyarenan, närmnast Sandvik.

Oavsett var den hamnar är förhoppningen att Jernvallens konstgräsplan ska stå klar nästa höst, lagom till efter sommaruppehållet.
- Det blir ett oerhört lyft för fotbollen i Sandviken, tror Leif Larsson, som är missnöjd med nuvarande träningsförutsättningar.
Redan nästa höst kan det låta annorlunda.

ERIK ILLERHAG
026-15 93 82
erik.illerhag@gavlenyhetsbyra.se


Mer läsning

Annons