Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlyst i våldsam krasch

/
  • 80 meter ut i skogen vid Lövbacken slutade färden för den bedrägerimisstänkte 33-åringen i den stulna BMW:n. Foto: JOHAN PIHLBLAD

SANDVIKEN En vansinnesfärd på gamla Gävlevägen slutade 80 meter ut i skogen vid Lövbacken i går. Föraren visade sig vara en efterlyst 33-årig bedragare från Mariefred som precis smitit från en hotellnota i Sandviken.

Annons
Mannen är efterlyst av polisen i Stockholm sedan den 24 oktober. Han är misstänkt för fyra bedrägerier på olika bilfirmor i Stockholm, Gävle och Västerås där han provkört bilar som han sedan försvunnit med.
I en av dem, en stor svart BMW stulen i Stockholm, körde mannen till Hotell Princess i måndags. I går förmiddag smet han från hotellnotan. Men inte utan att lämna spår efter sig. Kvar i receptionen fanns bilnycklar och registreringsskylt.
Därefter inleddes den våldsamma resan på gamla Gävlevägen. Han hade precis passerat Lövbackens industriområde vid elvatiden på förmiddagen. För att hålla sig kvar på vägen borde han ha gjort en högersväng upp mot järnvägsviadukten. Istället fortsatte han rakt fram och skapade en brandgata ut i terrängen. Den stora BMW:n mejade ner flera träd innan den till sist hamnade på taket med spår av bildelar och träflis efter sig.
Med bara några revbensskador kunde mannen själv ta sig ur den totalt demolerade bilen. När polisen kom till platsen klagade han på värk i lungorna. Han kunde därför inte blåsa i polisens alkoholmätare, hävdade han.

BMW:n beslagtogs av polisen. Men först fick bärgningspersonalen använda en 80 meter lång vajer för att dra upp bilen på vägen igen. Mannen fördes i ambulans till länssjukhuset i Gävle för observation och blodprovstagning. I morgon kommer han troligen att lämnas över till Stockholmspolisen. Han är nu dessutom misstänkt för drograttfylleri.

Johan Pihlblad
026- 27 75 92
johan.pihlblad@gd.se

Mer läsning

Annons