Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev fick ingenundervisning

En elev i Sandvikens kommun står sedan en tid tillbaka utan planerad skolgång. Försök med hemundervisning har misslyckats, och föräldrarna har inte lyckats komma i kontakt med skolan sedan i julas.

Annons

Eleven har en psykisk funktionsnedsättning och ett stort behov av tydliga ramar för skolarbetet.

Sedan hösten 2008 har eleven inte gått till skolan alls. Försök med undervisning i hemmet har inte heller fungerat tillfredställande.

Nu har hemundervisningen upphört helt från skolans sida. Trots upprepade försök ska föräldrarna inte ha lyckats komma i kontakt med elevens mentor och vikarierande rektor sedan före jul.

I ett brev till skolchefen Lars Walter framhåller barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, i Sandviken det allvarliga i situationen.

Eleven behöver få tillgång till undervisning i den omfattning som faktiskt är möjlig, står det i brevet.

Enligt Lars Walter är skolan väl medveten om elevens situation.

– Vi jobbar efter konstens alla regler för att hitta en lösning, men det är många faktorer inblandade som jag inte kan gå in på. Det enda vi kan göra nu är att intensifiera arbetet och anstränga oss ännu mer, säger han och fortsätter:

– Det är förstås alltid ett misslyckande när en elev inte når målen, eller ännu värre, inte är i skolan.

Lars Walter vill inte kommentera uppgiften att föräldrarna inte ska ha lyckats komma i kontakt med skolan sedan före jul.

– Det är en diskussion jag får föra med de inblandade, säger han.

Sedan en tid tillbaka har rutinerna inom skolan i Sandviken skärpts så att alla fall av lång frånvaro numera rapporteras till både skolledning och politiskt ansvarig nämnd.

Mer läsning

Annons