Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevrådet kämpar för Björksätra

/
  • ? Det här är ju så kallat centrum i Björksätra. Allt finns här. Och vi hörde att den största orsaken till att man vill lägga ner är ekonomin. Man tjänar mest på att lägga ner Smassen och Sandbacka, konstaterar Eric Björk och Johanna Sköld på Björksätraskolan. \nFoto: Magnus Lundquist

SANDVIKEN Eric Björk och Johanna Sköld vill rädda Björksätraskolan från nedläggning. -Vi vill bjuda hit politikerna så vi kan säga det vi vill. Då vet vi i alla fall att det gått fram. Sen är det upp till dem att tycka, säger Eric Björk.

Annons
Både han och Johanna Sköld är med i elevrådet. De går i nian, och kommer redan att ha slutat nästa höst när skolan eventuellt ska stängas. Men det gör inte att de inte bryr sig.

-Jag tycker att den här skolan är så bra, och jag tycker att så många som möjligt ska få möjlighet att gå här, säger Johanna Sköld.
-Alla känner alla, själv känner jag folk från sexan och uppåt. Jag tror inte att det är så många skolor som har det så, säger Eric Björk.

De har lyssnat på argumenten i Lars-Håkan Leckströms skollokalutredning.
-Murgården är med bara för att de ska ha tre alternativ. Det står mellan oss och Smassen/ Sandbacka, slår Eric Björk fast.
Hans egen åsikt är klar. Smassenbarnen kan flytta till Björksätra. Det skulle dessutom bli det billigaste alternativet, menar han.

Problemet är att Smassen klumpats ihop med Sandbacka.
-Det skulle vara lättare om det bara stod mellan oss och Smassen, konstaterar Eric Björk.
-Vi är inte så insatta i Sandbacka. Men föräldrarna där har ju varit med en gång tidigare och klarat sig. Jag tror att det är negativt för oss, säger Johanna Sköld.

På onsdag ska de samla elevrådet och be alla klassrepresentanter att berätta för sina klasser vad som är på gång. Om det nu är någon som inte redan vet det.
I korridoren verkar de flesta eleverna ha väldigt klart för sig vad de tycker.
"Lägg ner Smassen, det är ändå en möglig skola. Rädda Björksätra, den är bäst".

Magnus Lundquist

Mer läsning

Annons