Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få protesterade mot regeringen

/
  • Carolina och Jessica Jonsson tyckte det var ett bra initiativ att samla till protest mot den borgerliga regeringen. De tycker att reglerna för a-kassa måste ändras.

Ett hundratal personer samlades i går kväll på Jerntorget för att protestera mot den passiva borgerliga regeringen. Ett initiativ taget av socialdemokraterna, LO och Metall.

Annons

Ett 50-tal facklor lyste upp Jerntorget i Sandviken och tonerna av Hoola Bandoola Bands låt ”Vem kan man lita på?” ljöd ur högtalarna. Initiativtagarna ville ge folket en chans att stötta de som har drabbats av nedskärningar på jobbet.

– Vi vill visa vårt stöd för alla som har blivit varslade. På min tid hette det solidaritet, sa Hasse Lundgren, förtroendevald i Kommunal.

Han upplever den borgerliga regeringen som passiv och tycker att den måste satsa mer på vuxenutbildningar nu när många blir fråntagna sina arbeten.

Hasse Lundgren har pratat med många på Sandvik och menar att de unga är i chock då de inte har upplevt något liknande förut.

– De undrar precis som vi var det ska sluta, sa han.

Vid de röda fanorna och brinnande facklorna stod Carolina Jonsson. Hon arbetar på Sandvik och hon har inte har en aning om hur länge hon kommer att få stanna på företaget. Hon efterlyser ett säkrare nät för alla som snart kan vara utan jobb.

– På grund av de nya a-kassereglerna kommer jag inte att klara mig. Det är viktigt att vi står upp mot passiviteten i regeringen, sa hon.

Vid hennes sida stod kollegan Peter Ahlmén. Han sitter säkert på Sandvik men kom ändå för att visa solidaritet med kollegerna som har blivit varslade.

– Det är ett bra sätt att visa att regeringen inte gör tillräckligt för de arbetslösa. Jag tycker att protesten är ett väldigt bra initiativ, säger han.

Mer läsning

Annons