Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastighetsägare riskerar böter

SANDVIKEN
Sandvikens kommun kommer nu att vidtaga åtgärder mot de fastighetsägare som inte förbättrat sina avloppsnät och reningsanläggningar.

Annons
På bygg- och miljönämndens junimöte i dag finns förslag till böter för fem fastighetsägare som inte blivit klara före sista maj.

20 000 kronor

- Vi har lagt fram ett förslag om ett vitesföreläggande på 20 000 kronor för de som inte gjort sina anläggningar klara, säger Sven-Olov Lindström på Bygg- och miljö. Nu är det nämnden som tar beslutet.
Av de fem är det nu två som i dagarna blivit färdiga med sina reningsanläggningar. En har begärt uppskov någon vecka till, medan en fastighetsägare ligger långt efter.
I ett fall har det funnits ett missförstånd som nu är uppklarat.
- I ett fall kommer nämnden att få ta beslut, säger Sven-Olov Lindström.
Det här är bara början. Enligt Lindström är det betydligt fler som riskerar vitesbelopp när deras tid går ut sista juni.
- Det rör sig om flera fastighetsägare, säger Sven-Olov Lindström. Det märkliga är att de som riskerar vitesbeloppen har haft minst fyra år på sig att göra de nödvändiga förbättringarna.
En godkänd anläggning kostar i dag kring 30 000 kronor att ställa i ordning.
- Så egentligen skulle vitesbeloppet vara lika stort som vad anläggningen kostar, säger Sven-Olov. Det handlar ändå om vår miljö och att den ska förbättras.
JÖRGEN LARSSON

Mer läsning

Annons