Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyttlassen går till Sandviken

/
  • Sextiotalshuset på Skogsfruvägen har en intressant planlösning, och en alldeles lagom stor trädgård,        tycker Elisabet Hammarstrand och Lars Bergström. De fastnade för huset efter att ha letat i ett år. Om två veckor flyttar de från Gävle till huset i Sandviken (som  är ritat av Sven Ramquist och byggt 1968). Foto: Lars Wigert

SANDVIKEN Lars Bergström och Elisabet Hammarstrand har precis köpt hus på Skogsfruvägen i Norrsätra.
Flytten går från Brynäs i Gävle till Sandviken om två veckor.
- Vi tycker att det är mer hus för pengarna här, säger Lars Bergström.

Annons
Omkring tio procent av husen som säljs i Sandviken köps av folk som flyttar till kommunen. Många av dem är precis som Lars Bergström och Elisabet Hammarstrand från Gävle.
- Vi har letat hus i ett år. Varit med på budgivning på alla möjliga håll och kanter. Så såg vi det här i tidningen, säger Lars Bergström.
- Vi slog till, fyller Elisabet Hammarstrand i.
- Det stämde med det mesta, konstaterar paret.
Innan de bestämde sig funderade Elisabet Hammarstrand på hur hon skulle ta sig till jobbet som undersköterska på ett gruppboende för dementa i Gävle.
- Det går väldigt bra bussförbindelser. Och jag håller på att ta körkort, säger hon.
Lars Bergström jobbar på Sandvik Coromant. Han får 3,9 kilometer till jobbet. Det har han mätt upp exakt.
- Jag tänker gå eller cykla. Få lite motion, säger han.
Tidigare har paret tittar på hus i Åbyggeby, Fridhem, Sörby och flera andra platser i Gävle. Men priserna har varit väldigt höga i förhållande till vad man fått, tycker de.
De berättar om några bekanta som just köpt hus i Gävle. Deras eget hus är dubbelt så stort och kostade bara 150 000 mer.
- Kan man få ett stort fint hus för samma pris som ett litet och trångt är väl det bättre, konstaterar Elisabet Hammarstrand nöjt.
Hon tror att det går att trivas bra i Sandviken. Visst är kulturlivet bättre i Gävle, konstaterar hon. Men det är ju inte så långt dit. Och som undersköterska specialiserad på demensvård kan hon kanske få ett jobb i Sandviken.
- Förhoppningsvis kommer det här att bli väldigt bra, säger de nyblivna husägarna.

Magnus Lundquist
026-277598
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons