Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Före detta OG-mannen fortsätter neka

Polis, advokat och åklagare är mycket förtegna om utredningen mot den före detta OG-medlemmen.
Den planerade mordkomplotten som han misstänks ligga bakom ska dock ha en koppling till hans medlemskap i det kriminella gänget.

Annons

Den 40-årige mannen är misstänkt för stämpling till mord, alltså att han ska ha planerat eller ha anlitat någon till att mörda en person. Enligt åklagaren Christer Sammens har brottet ägt rum någon gång i december på den mindre ort i västra Gästrikland där mannen är bosatt.

Utpressningsförsöket som 40-åringen misstänks för har en koppling till mordkomplotten, enligt åklagaren. Även det brottet ska ha begåtts på mannens bostadsort men det ska ha inträffat i januari. Men enligt polisen ska brottsoffren som anmält 40-åringen inte vara bosatta på samma ort eller ens i Gästrikland. Det finns heller inget som tyder på att det planerade mordet skulle utföras i Gästrikland.

40-åringen har genomgått ytterligare förhör och han har då fortsatt att neka till de grövre brott som han misstänks för. Åklagaren Christer Sammens säger att han tror att det finns en koppling mellan brotten och mannens medlemskap i den kriminella gruppen Original Gangsters, OG.

– Men ett sådant medlemskap är inget som vi fördjupar oss i. Vi utreder brotten, säger Christer Sammens.

40-åringen har erkänt innehav av en mindre mängd dopningsmedel, hembränd sprit och mäsk och en laddad revolver som han inte hade licens för. Han har alltså erkänt grovt vapenbrott, brott mot alkohollagen och dopningsbrott. Åtal mot 40-åringen ska vara väckt den 13 februari.

Mer läsning

Annons