Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fp och kd överklagar beslutet om Skogsgläntan

SANDVIKEN Nedläggningen av Skogsgläntans demensboende har överklagats till Länsrätten.
- Jag hoppas att de förordar att ärendet utreds på nytt och att man kräver en konsekvensanalys, säger Aino Blom, kd.

Annons
Skogsgläntans demensboende ska stängas och verksamheten ska flyttas ut till kommunens övriga äldreboenden under nästa år.
Det beslutades under det stormiga budgetfullmäktigemötet den första december.
Redan dagen efter mötet signalerade både oppositionen och anhöriga till de boende på Skogsgläntan att de tänkte överklaga beslutet.
I går lämnade Nils-Gunnar Kempe, folkpartiets oppositionsråd och hans kollega från kd, Aino Blom in sin överklagan.

I den kräver de att länsrätten ska pröva om nedläggningsbeslutet är rimligt. Dessutom vill de få prövat varför de inte fick lov att bryta ur och återremittera frågan om Skogsgläntan ur budgetbeslutet.
- De (länsrätten) kan faktiskt tala om för kommunen att de gjort fel och måste göra om det här. Ta upp ärendet på nytt. Man skulle ha haft en konsekvensbeskrivning innan man gick till beslut, säger Aino Blom.
Hon har hört att även de anhöriga kommer att överklaga beslutet. Dessutom arbetar föreningen RSS, Rädda Sandvikens sjukhus, på sitt håll med att försöka få till en konsekvensutredning av nedläggningen.

- Det här har retat upp allmänheten ordentligt. Det är alltså ett dåligt beslut. Det finns exempel på flera dåliga beslut i kommunen, till exempel nedläggningen av Norråsen och Sandbacka skola där man har fått backa nu, säger Nils-Gunnar Kempe.
Aino Blom hoppas att ärendet kommer att behandlas redan under mellandagarna. Hon hoppas att länsrätten ska göra en noggrann prövning av frågan.
- Jag tycker att det är jätteviktigt att de som är demenssjuka ska få en värdig vård, och en vård som är kompetent. Det har man på Skogsgläntan. Sen finns det faktiskt de som inte har några barn och barnbarn som kan föra deras talan, då är vi som politiker skyldiga att göra det, säger hon.

Magnus Lundquist
026-277598
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons