Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullmäktige beslutar om omstridda bostäder

Bygg- och miljönämnden har nu sagt ja till den omstridda detaljplanen för See by i Kungsgården. Men på grund av den starka opinionen anses frågan vara så viktig att den ska avgöras i kommunfullmäktige.

Annons

Redan för ett år sedan sa en majoritet i bygg- och miljönämnden nej till sex nya tomter i byn Södra See.

I det nya förslaget har antalet tomter halverats. Ändå är frågan fortfarande omstridd. Flera som bor i området har också motsatt sig att det gamla kulturlandskapet förvandlas till moderna bostäder.

På grund av den starka opinionen anses frågan vara så principiellt viktig att kommunens högst beslutande organ måste få sista ordet. Bygg- och miljönämnden beslutade i förrgår att bolla detaljplanen vidare till först kommunstyrelsen och sedan till fullmäktige.

Bland bygg- och miljönämndens elva ledamöter slutade omröstningen om att godkänna detaljplanen 7–4. Socialdemokraterna, centerpartiet och folkpartiet sa ja.

– Jag ser detaljplanen som en så pass viktig fråga att jag sa ja bara för att lyfta upp den i fullmäktige, säger Mats Mattsson, c, som annars är emot att detaljplanen ska gå igenom.

Miljöpartiet, kristdemokraterna och moderaterna sa nej. Vänsterpartiet och ny ordning finns inte representerade bland de ordinarie ledamöterna i bygg- och miljönämnden.

Mer läsning

Annons