Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt på Göransson Arena

/

Över fyra timmar satt Egart Calin och väntade på att få biljett till invigningen av Göransson Arena.
– Jag var ändå vaken så jag gick hit och tog en stol med, säger han.

Annons

Prick klockan nio öppnade luckorna för försäljning av biljetter till den stora invigningen av Göransson Arena lördagen den 30 maj då Malena Ernman och Tomas Ledin kommer att delta. Det fanns runt 2 000 biljetter som skulle fördelas direkt och via nätet.

Flera hundra personer stod i köerna som ringlade sig runt i vestibulen. Men som en person i kön uttryckte det så finns så många biljetter att de säkert skulle räcka.

– Men många blev utan då vi bara hade 2 000 biljetter till försäljning och de flesta gick på nätet, säger Maria Wessling vid turistbyrån.

Först i kön satt Egart Calin. Han var vaken strax före fem och då gick han direkt till Folkets hus för att vänta in sin biljett. Han tyckte att det hade gått bra, även om han fick vänta över två timmar innan nästa person dök upp. Som trea kom P-O Lööf. Han var på plats en kvart över sju och såg fram emot festen i arenan.

– Jag har följt Malena Ernman sedan hon var liten och sjöng i Coromanterna, säger han.

De två fick biljett liksom ytterligare något hundratal personer, men sedan var alla biljetter slut. Maria Wessling berättade att det var många ledsna som stått i kön och som hade hoppats på en plats på festen. Då ska 5 000 personer få plats varav hälften sittande på planen.

Maria Wessling tröstar däremot alla som missar den stora invigningen med att det på söndagen blir öppet hus på arenan. Då är det gratis och samtidigt finns chans att se hela arenan och även boka plats på restaurangen.

– Det blir framträdanden även på söndagen, men då av lokala förmågor, säger hon.

Programmet är inte spikat utan kommer att presenteras senare.

Mer läsning

Annons