Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästrikland kan få stödcentrum för unga

Gävle vill utreda om det finns möjlighet att starta ett Stödcentrum för unga brottsoffer. Idag beslutar Individ- och familjeomsorgsnämnden i Sandviken om de ska ställa sig bakom ansökan.

Annons

Polismyndigheten i Gävleborg har lyft upp frågan om att starta ett stödcentrum för unga brottsoffer, något som finns på flera andra orter i landet. Anledningen är att ungdomar oftare är utsatta för brott än befolkningen i allmänhet. Centret skulle hjälpa unga människor att hantera brott som de utsatts för.

Enligt förslaget kan det på sikt leda till att fler unga blir mer villiga att anmäla brott. Gävle kommun har ansökt hos länsstyrelsen om pengar för att bedriva en förstudie kring möjligheterna att införa ett stödcentrum i Gästrikland.

Eftersom att centret skulle gälla för hela Gästrikland, föreslår därför Sandvikens Individ- och familjeomsorgs förvaltningschef, Anna Danielsson, att nämnden ställer sig bakom Gävles ansökan. Socialnämnderna i Gästrikland skulle därmed tillsammans söka 158 000 kronortill en förstudie. Samtidigt skulle polisen tillhandahålla lokaler för arbetet.

Anna Danielsson föreslår att paragrafen omedelbart justerad och därmed kan tas upp på Individ- och familjeomsorgsnämndens sammanträde i dag, tisdag.

Om nämnden ställer sig bakom ansökan kan de skicka in protokollet till länsstyrelsen redan i morgon, onsdag.

Mer läsning

Annons