Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gåvor lyser upp Gerts vardag

/
  • Med hjälp av elverket, bensindunken som Shell i Årsunda skänkt och en hel del diesel kan Gert leva ett rätt behagligt liv. Foto: Lars Wigert
  • Ingvar Svärdh och Lars Sigvard från Lions club i Valbo hjälper Gert Nilsson att packa upp dammsugaren.
  • Från Frankrike kom en tavla som konstnären Jonas Engquist målat.
  • Den blev rena julaftonen för Gert Nilsson när Lions kom med gåvor, köpta för pengar som givmilda läsare skänkt.

ÅRSUNDA Det var rena julaftonen i stugan hos Gert Nilsson i Årsunda i går. Det ena paketet efter det andra dök upp och Gert han bara log lyckligt.

Annons
Ingvar Svärdh, president i Lions club i Valbo och medlemmen Lars Sigvard fick agera jultomtar. De överlämnade en kokplatta, två lågenergiarmaturer, en liten mikro, dammsugare, ett element, hundmat, kattmat, en dunk med diesel, ett gåvobrev på diesel för 11 500 kronor som Gert får hämta ut på närmaste Shellmack.
Och som om det inte vore nog fick han också ett Boxerpaket, betalt och klart för ett år framåt så att han kan se Bingolotto.
- Man blir rörd till tårar. Det här blir en j***a skillnad, sa Gert där han satt lite knäsvag på en stol i köket och bara tittade på alla presenter.
Gert fick också lite ögonfröjd direkt från Frankrike i form av ett porträtt av sig själv som konstnären Jonas Engquist målat efter det foto som publicerades på Gert i Gefle Dagblad.
Det var när GD skrev om 67-årige Gert Nilsson den 20 januari i år och berättade att han levde i en stuga i skogen utan vare sig el eller vatten som många hörde av sig och ville hjälpa honom till ett drägligare liv.
Gert har bott i stugan i närmare 20 år och klarat sig bra men nu, med stigande ålder, börjar det bli lite motigt och Gert önskade sig el i stugan.
Lions club i Valbo bestämde sig direkt för att starta en insamling och på kort tid fick de in 18 038 kronor från 62 givare. Tanken var att Gert skulle få el till sin stuga men det var lättare sagt än gjort.
- Det var två markägare inblandade, ledningarna skulle dras över en väg och jag tror inte det hade räckt med 50 000 kronor, berättar Lars Sigvard.
Det gällde att hitta ett annan lösning. Gert renoverade sitt elverk och med hjälp av det, all diesel och de nyinköpta prylarna ska han nu få såväl värme som ljus i sin stuga.
- Mikron drar så mycket så elverket slocknar. Och dammsugaren är lagad med en massa isoleringsband. Nu ska jag stoppa in lite moderniteter. Hälsa och tacka alla som skänkt pengar, lova det, och tack till Lions.
Gert kan nu plocka ut de tre-fyra bilbatterier han haft i rummet för att driva tv:n. Vardagen blir betydligt enklare.
- Det är precis sånt här som Lions är till för, konstaterar Ingvar Svärdh.
Under tiden Gert försökte smälta all givmildhet och tackade minst fyra gånger till, hittade katterna "sin" present, en tomkartong.
Medan de tumlade om i lådan passade Lars Sigvard att bjuda på fika ur medhavd påse med den passande texten God Jul.
I botten på påsen hade han några extra paket.
- Sigvards världsberömda pölsa och korv Stroganoff med ris. Bara att värma i mikron.

Mer läsning

Annons