Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GD frågar Peter Hedlund

/

Hur var det i Kalix?
Peter Hedlund, SAIK:s supporterklubb, stöttar sina favoriter på alla (bandy-)plan. Han var en av sex trogna och tappra fans som reste till Kalix tur och retur för att se en tämligen betydelselös match.

Annons
Hur känns det efter segermatchen (5-2)?
- Lugnt och fint. Vi sitter just nu på O'Learys i Luleå, tillsammans med grabbarna i laget, i väntan på nattåget söderut. Det behövs litet glykol både före, under och efter matcherna. Men fira riktigt ordentligt, det tänker vi göra på Trettondagen, efter tvåsiffrigt hemma mot Bollnäs.

Är du så säker på den saken?
- Ja, vi har kommit överens med spelare och ledare att Bollnäs ska utklassas och förnedras. Och det är inte bara för att enda förlusten kom mot det laget.

Är det kallt däruppe?
- Inte så farligt. Kvicksilvret låg väl kring 15-18 grader under matchen. Och spelet i första halvlek värmde inte, bara 2-2 och de blåögda hemmasupportrarna vädrade en sensation. Kalix är för övrigt mycket bättre nu än tidigare på säsongen, de vill verkligen spela bandy.

Men du var aldrig orolig?
- Nej, inte en sekund. Efter "Jackes" (tränaren Anders Jakobsson) utskällning i pausen blev det skärpning och en programenlig seger. Men ska vi prata om suveränt spel är det bara att erinra sig hur det såg ut mot Falun (7-1 borta) och Edsbyn (9-1 hemma). Och världsklass handlade det om i första halvlek mot ryska Vodnik hemma.

Ni var blott sex man som for till Kalix, skulle det inte ha varit några fler?
- Jo, hälsa den där Jögga Larsson att hans förtroende som krönikör är förbrukat. Han lovade ju att följa med hit upp.

Trevlig hemresa då?

- Tack! Vi börjar redan ladda för Bollnäs-matchen. Och sen blir det Elitserien, slutspel och den traditionella finalen i Uppsala. Badtofflorna är putsade och klara.

Stefan Andersson

Mer läsning

Annons