Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God man anmälde bedrägeri

En funktionshindrad äldre man med stort hjälpbehov har blivit besluten på 11 000 kronor, enligt en polisanmälan om bedrägeri. Vid 14 tillfällen har pengar tagits ut med hans bankkort.

Annons

– För mig är det här jätteallvarligt, säger Tony Högnelid, verksamhetschef inom omsorgen i Sandvikens kommun.

Det var gode mannen som i veckan gjorde en polisanmälan efter att ett uttag på 1 800 kronor inte registrerats i mannens kassabok. Efter noggrannare kontroller stod det klart att oregistrerade uttag skett vid ytterligare 13 tillfällen. Uttagen ska ha gjorts mellan den 20 juli och den 20 november i år.

Enligt polisens förundersökningsledare Börje Hjelm är förhoppningarna om att kunna hitta en gärningsman goda.

– Pengarna har försvunnit i samband med uttag på uttagsautomater och vid några av de här finns det övervakningskameror. Förhoppningsvis kan vi få bilder därifrån och då kanske vi kan se vem det är, säger han.

Tony Högnelid, verksamhetschef inom omsorgen i Sandvikens kommun, säger att kommunen ”vidtagit de åtgärder man kan vidta” men att det i övrigt handlar om att bistå polisen. Exakt vad som gjorts vill han inte gå in på.

Den funktionshindrade mannen har ett stort hjälpbehov och bland den personal som regelbundet besöker honom är stämningen dålig, enligt Tony Högnelid.

– Det är jobbigt när sådant här händer en person som vi fått förtroende att jobba hemma hos. I den gruppen som jobbar kring den här personen mår man fruktansvärt dåligt nu, säger han.

Mer läsning

Annons