Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gokartdrömmen sprack

AMF Årsunda har gett upp kampen om att få bygga en gokartbana av internationell klass.
– Det är beklagligt att Sandvikens kommun inte såg vad en anläggning av det här måttet skulle betyda för kommunen, säger Håkan Andersson, som varit projektledare.

Annons

I snart fem år har Håkan Andersson och de andra motorentusiasterna i Årsunda drivit projektet. Från början vara alla parter positiva och den ena myndigheten efter den andra lovade bidrag och hjälp.

– Det skulle bli en anläggning som skulle locka hela den europeiska gokarteliten. Det skulle också handikappanpassas och allt var frid och fröjd, men sedan började problemen, förklarar Håkan Andersson.

Det blev avslag från EU mål 2 några gånger.

– I det läget såg Sandvikens kommun sin chans och tog tillbaka sitt stöd på 600 000 kronor. Det stängde dörren helt för oss. Utan kommunens ekonomiska hjälp finns det ingen trovärdighet kvar för att söka EU- medel.

I AMF Årsunda finns bitterheten över det svek föreningen anser sig ha råkat ut för. Tusentals arbetstimmar har lagts ner.

– Vår tanke var att ge ungdomarna en chans att lära sig köra och samtidigt kunna få se elitåkarna köra, men det sprack, suckar Andersson.

– Nu kommer vi i stället att släppa fram andra projekt som har fått stå tillbaka några år. Vi ger inte upp, men först måste vi få slicka såren. För det har varit tungt när vi förstod att det inte skulle lösa sig.

Sparbanksstiftelsen Nya hade satsat 600 000 kronor och med samma summa från kommunen fanns det 1,2 miljoner att dra igång projektet med.

– Vi hade förhandlingar med flera organisationer och statliga institutioner, men det höll inte ända fram och vi är lite bittra...

Mer läsning

Annons