Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göranssonska behåller sin dragningskraft

/
  • Karin, Fredrik och Stefan Pysander blev guidade runt på Göranssonska skolan av Josef Eriksson och Björn Kellner.

Visserligen är det bistra tider för Sandvik, men många elever dök ändå upp när Göranssonska skolan i går höll öppet hus för blivande gymnasister.
– Det verkar vara en bra utbildning, säger Fredrik Pysander.

Annons

Han var en av många nyfikna elever som tog chansen att titta närmare på skolan och gick en guidad tur ledd av Josef Eriksson och Björn Kellner som går andra året.

– Här är ettornas klassrum. Som ni ser har alla egen arbetsplats med dator, säger Josef Eriksson och för sen gruppen vidare förbi kemisalar och in i verkstan.

Göranssonska skolan är ett samarbete mellan Sandvik och Sandvikens kommun. 20 veckor av skoltiden består av arbetsplatsförlagd utbildning, APU, och under utbildningens tredje år erbjuds eleverna att göra sin APU utomlands, på något av Sandviks bolag som finns i 130 länder.

Bolagets varsel avskräcker inte Fredrik Pysander som tror att han kommer att söka till skolan.

– Det är ju en gedigen utbildning, konstaterar hans pappa Stefan Pysander.

Inte heller eleven Linn Rehn är orolig över varslen. Men hon tror å andra sidan inte att hon kommer att söka till Göranssonska skolan i slutänden.

– Min mamma vill att jag ska gå här eftersom hon tycker det är en bra utbildning, men jag är inte så intresserad av teknik. Det lutar mer åt samhälle eller natur, säger hon.

I dag går hon på Engelska skolan i Gävle men är inte intresserad av att fortsätta på friskolans gymnasium, som kommer att starta nästa år.

– Nej, jag orkar inte med samma. Jag vill byta miljö.

Mer läsning

Annons