Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hala trottoarer - men ingen tar åt sig av kritiken

SANDVIKEN Dåligt snöröjda, knaggliga, glashala och osandade.
Så upplever många trottoarerna liksom gång- och cykelbanorna inom stora delar av Sandviken.

Annons
Många klagar när de med fara för benbrott ger sig ut på stan. Speciellt nu under helgerna med växlande väder från regn till snöstorm har många upplevt att underhållet försummats.
- Även om vi haft mycket helger har vi inte snålat på underhållet, säger Jan-Olov Hedström, ansvarig på Sandviken Energi.
Han känner inte igen sig i beskrivningen av svårframkomliga trottoarer, gång- och cykelbanor. Han tycker kritiken är obefogad.
- Sandviken Energi prioriterar underhållet på gång- och cykelvägarna. Trottoarerna är däremot fastighetsägarnas ansvar och där finns det oftare brister. Det finns inte heller någon resursbrist utan underhållet ska utföras oavsett hur vädret växlar, även om det kan bli dyrt.
Sandviken Energi har ansvar för tre och en halv mil gång- och cykelvägar. De finns i första hand i de centrala delarna och utmed gatorna.
I parker och bostadsområden har Sandvikenhus ansvaret för sammanlagt två och en halv mil gång- och cykelvägar.
Hedström har själv en känsla av att Sandviken Energi prioriterar framkomligheten och underhållet på gång- och cykelbanor högre än Sandvikenhus.
- Åtminstone var det så tidigare.
Ändå tycker han att det alltid är Sandviken Energi som får ta nästan all kritik som Sandvikenborna har mot underhållet.
- De flesta vet nog inte om att vi är två olika bolag som har ansvar för olika delar, säger han.
Hans Jansson, ansvarig vid Sandvikenhus, har inte fått höra någon kritik nu under helgerna. Han framhåller att företaget verkligen prioriterar underhållet på gång- och cykelvägarna.

Ulf Granström

Mer läsning

Annons