Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjda röster efterfrågar mer insyn

Från oppositionen i Sandviken har röster höjts om dålig insyn i kommunens fastighetsaffärer och nu kräver Folkpartiet svar. Men Peter Kärnström, S, ställer sig lite frågande till kraven.

Annons

I torsdags lämnade Per-Ola Grönberg, FP, in en fråga som kommer att ställas vid kommunfullmäktige i juni. Han vill ha svar på hur arbetet med öppenhet och transparens vid försäljning av fastigheter och tomtmark fungerar i kommunen. Han menar att frågan har varit aktuell under flera år och att försäljning inte har föregåtts av ordentliga upphandlingar eller öppenhet.

I sin fråga tar han upp att Folkpartiet kontaktats av flera företag som har sagt att de inte har fått samma möjligheter som andra att lägga bud på dessa fastigheter och tomter. Dragan Perkovic, FP, sa vid kommunstyrelsens sammanträde i april att öppenhet och transparens vid fastighetsförsäljning är ett måste för att alla ska få samma möjlighet att lägga bud.

Peter Kärnström, S, kommunalråd i Sandviken, ställer sig lite frågande till vilken öppenhet det är som efterfrågas.

– När det gäller fastighetsförsäljning följer vi Sveriges Kommuner och Landstings riktlinjer. Och alla försäljningar bereds i kommunstyrelsen och beslutas om i kommunfullmäktige, säger han.

Just nu håller kommunen på med en lokalutredning. När den är klar vet man vilka fastigheter som inte behövs och de kan då läggas ut till försäljning.

– När det är klart offentliggör vi det och då är det öppet för alla att anmäla intresse.

Mer läsning

Annons