Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur många har sökt egentligen?

Minst åtta personer har formellt sökt jobbet som kommundirektör i Sandviken, enligt nya uppgifter från kommunen.

Annons

Förra söndagen var det sista dagen att söka tjänsten som ny kommundirektör efter Svante W Nordh. När GD redan på fredagen bad att få ta del av vilka som sökt jobbet, svarade både kommunen och rekryteringsbolaget Source Executive Recruitment att det inte fanns några som anmält sitt intresse. Men efter att GD ställt frågan igen offentliggjorde kommunen en vecka senare namnen på åtta personer.
– De måste alla ha sökt i sista stund till rekryteringsbolaget. Det är ganska vanligt, säger personalchefen Maria Östgren-Forsberg.
Bland de åtta namnen är sex män och två kvinnor. Flera är välmeriterade.
Härnösandsbon Marita Skog jobbar exempelvis som regional utvecklingsdirektör inom landstinget i Västernorrland. Kenneth Filipsson är en egenföretagare från Vaxholm med ett förflutet inom Utrikesdepartementet och som kommunal EU-samordnare och näringslivssekreterare. Vid sidan av jobbet har han även gett ut thrillerboken ”Främmande makt”. Claes-Göran Widén från Ängelholm uppmärksammades nyligen sedan han valt att avgå från sin tjänst som barn- och utbildningschef i Klippan. Orsaken var att förvaltningen gick med ett stort underskott.
Övriga kandidater är Thomas Klüft, egen företagare från Växjö, Ulf Anders Johansson, socialdirektör i Sundsvall, Ann-Christin Partorp, tidigare enhetschef i Göteborg, Patrik Oja, förvaltningschef inom miljö och teknik i Håbo samt Ivar Björk, controller från Hudiksvall.
Enligt uppgifter till GD ska ytterligare minst en person, som inte finns med bland de offentliggjorda namnen, ha sökt jobbet.
– Det låter märkligt. Vi är inte intresserade av att hemlighålla någon. Då bör den personen höra av sig till Source och kolla om det skett någon miss, säger Maria Östgren-Forsberg.
Hur kan Source utlova på sin hemsida att ansökningarna behandlas konfidentiellt trots att det rör sig om en offentlig tillsättning?
– Det kan jag inte svara på, säger Maria Östgren-Forsberg.

Mer läsning

Annons